Despre Noi

HaiSalut!

Ai ceva de spus?

Vrei să ne spui ceva, orice? Lasă-ne un mesaj. 🙂

Ce este haiSalut.ro?

 

haisalut.ro este o platformă digitală de conținut, a cărei misiune este să promoveze excelența românească din afara țării în rândul publicului din România.

Prin intermediul acestei platforme, ne dorim să contribuim la menținerea și consolidarea spațiului cultural românesc, precum și să creăm o comunitate de profesioniști români din afara țării care, prin expertiza lor, contribuie la promovarea identității culturale românești în lume.

Ce fel de conținut oferă platforma?
Cui se adresează ea? 

Există trei tipuri de conținut în jurul cărora se dezvoltă platforma:

1. Podcast – conversații pe subiecte diverse între unul sau mai mulți invitați din rândul românilor cu o carieră excepțională care trăiesc în afara țării și moderatorii din partea echipei AICC (Asociația Identitate Culturală
Contemporană). Episoadele de podcast vor fi prezente deopotrivă pe site, cât și promovate pe canale adiacente (precum social media sau platforme special dedicate podcast-urilor). Subiectele conversațiilor depind de expertiza invitaților și de relevanța acestora pentru obiectivul platformei. Prin acest tip de conținut, ne propunem să ajungem la publicul din România interesat de menținerea și consolidarea identității culturale românești. De asemenea, podcasturile au cea mai mare capacitate de a genera un nivel ridicat de vizibilitate pentru proiectul haisalut.ro.

2. Editoriale de opinii – secțiune dedicată profesioniștilor români din afara țării, care pot să prefere o formă de exprimare a ideilor lor în scris, mai degrabă decât sub forma podcasturilor

3. Articole – generate de către o echipă dedicată de copywriteri, pe diferite subiecte de interes pentru audiență și în concordanță cu obiectivul platformei (ex: noutăți din literatura contemporană – autori români de succes în străinătate, magazine și restaurante cu specific românesc din străinătate, evenimente, tradiții etc.). Echipa de copywriteri va fi alcătuită din studenți români din străinătate, care sunt pasionați de scris și de cultura română.

Nu în ultimul rând, în componența platformei va intra și o secțiune dedicată cursurilor de limba română, care se vor desfășura online.

Prin intermediul acestei secțiuni, ne dorim să le oferim românilor din țară sau din străinătate un mediu în care își pot perfecționa și dezvolta cunoștințele de limbă română, dar și să creăm o comunitate de experți care împărtășesc din cunoștințele lor și care contribuie la consolidarea identității culturale române în lume.

Echipa AICC România
https://aiccromania.org/ro/despre-noi

Echipa haiSalut.ro 

Florin Pîrlea

Inițiator

Răzvan Tudor Grigore

Coordonator IT

Dorian Mihai

Coordonator Podcast

Iulia – Cristina Arion

Redactor-șef

Mihai Floroiu

Redactor

„Gândul nu se coboară acolo unde aude prea multă vorbă.” – N. Iorga

Răzvan Moise

Redactor

„Viața e ceea ce se întâmplă în timp ce planificăm viitorul.” – John Winston Ono Lennon

Laura-Alexandra Ostafe

Marketing și PR

„Dacă vei ști să privești bine un om, o să-ți spună singur povestea lui.”

Oana-Elena Cerchia

Director Financiar

 

Ionuț Matei

Suport Tehnic

„Este mai bine să dai greș încercând ceva decât să excelezi în a nu face nimic!”