#Concurs | Eliza Ravenco – România – o singură patrie

„România este patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va sa fie”. (Barbu Ștefănescu Delavrancea)

Să fii român este o mare onoare, deoarece te poți mândri cu patria ta. Aici s-au petrecut multe războaie importante, ca de exemplu: Războiul de Independență a României care a făcut parte din Războiul ruso-turc din 1877-1878, care s-a finalizat cu victoria ruso-română. Aici au domnit oameni (Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul) care au dus România la înflorire și care pot fi numiți cu adevărat curajoși. Aici au trăit oameni care prin poeziile lor ți-au pătruns în inimă, ca de exemplu: Mihai Eminescu, George Coșbuc și Nichita Stănescu. Aici te-ai născut, trăiești și vei muri. Aici ai învățat ce este trădarea, bucuria și dragostea. Aici ai făcut primii pași, ai spus primul cuvânt și ai scris prima literă. Cum poți să uiți o țară care ți-a dăruit o limbă atât de frumoasă? Cum poți să uiți patria care îți oferă atât de multe oportunități de dezvoltare? Cum poți oare să uiți și să nu îți mai aduci aminte de România? Răspuns: Este imposibil să părăsești această frumoasă țară pentru că omul are doar o patrie și, dacă și pe această o uită, alta nu-și va mai putea găsi. Românii trebuie să fie mândri de patria lor, deoarece România este una dintre țările cu trecutul cel mai bogat cu evenimente, uneori triste, iar alteori vesele. Și, ce nu s-ar întâmpla, românii trebuie să-și iubească țara. 

 Am încercat din răsputeri să vă demonstrez că România este singura patrie pe care o avem noi, românii. „Omul fără patrie este ca privighetoarea fără cântec”.

Scris de: ELIZA REVENCO

13 ani, Moldova

„România din biblioteca mea”, Ediția a II-a

Concurs de eseuri

Citește și…

Citește și…

Share This