#Concurs | Anastasia Filip – România din biblioteca mea

 În foarte multe materiale despre România se spune că este foarte frumoasă țara. Ea este călduroasă, o înconjoară Munții Carpați, natura de acolo este pur și simplu incredibilă. În această țară sunt multe muzee, diferite locuri sunt interesante pentru excursii. Dar să nu uităm nici de legendele României. De exemplu, legenda despre Castelul Crovinilor, ce se referă la corbul cu inel în cioc care se află pe blazonul familiei. Mai este o legendă – „Lacul fără fund”, care este subiectul a o sumedenie de legende fascinante cu balauri și comori. România este o țară foarte frumoasă pentru cei ce trăiesc în afara granițelor. Ea are istorii din cele mai vechi timpuri până astăzi. Aceste istorii sunt foarte interesante și educaționale pentru copii. Ediții în care se scrie despre această țară sunt pictate în detalii, tradițiile și obiceuri românești sunt deosebite. Diferite sărbători tradiționale se sărbătoresc în costume populare românești și se întâlnesc cu toții și petrec în același mod în ca și strămoșii lor.

România, ca orice țară, are un imn, în care se cântă despre eliberarea țării. De asemena, în România este sărbătoare de 1 Decembrie. În această Zi Națională a României se comemorează Marea Unire din 1918. În această zi, românii își amintesc lupta pe care au dus-o strămoșii lor. Pentru că datorită acestui război, România este țară liberă. Îi respect cu adevărat pe acei oameni care au luat parte la acel război. Deoarece chiar și stră-stră-strămoșul meu o luat parte la același război, eu mă foarte mândresc cu el.

În diferite ediții și cărți, se spune despre geografia, liberare României, tradiții, sărbători, legende. Și de aici concluzionăm că cărțile sunt foarte necesare și pentru copii, și pentru cei mari.

Cărțile sunt foarte necesare pentru oameni. Și fiecare om are cartea lui deosebită. Cartea mea deosebită în limba română este „Carte cu poezii”, deoarece această carte este interesantă și cu foarte frumoase poezii despre România, anotimpuri, natură, părinți și altele… Diferiți poeți, care au scris în limba maternă română, au ajuns cunoscuți peste tot: Mihai Eminescu, Ion Antonescu, Alexandru Ioan Cuza și alții. Acești oameni au lăsat o mare urmă în urmă…

Scris de: ANASTASIA FILIP

13 ani, Ucraina

„România din biblioteca mea”, Ediția a II-a

Concurs de eseuri

Citește și…

Citește și…

Share This